Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

24 Maart 2018 - Dordrechts Philharmonisch Orkest eert Rogier van Otterloo

 
24 maart 2018
Benevia Muziek Centrum, 20:00 - 23:00
Op 24 maart speelt het grootorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest onder leiding van haar dirigent Jan Gerrit Adema een muzikale ode aan een wel heel bijzonder man: Rogier van Otterloo. Het orkest doet dat in samenwerking met Thijs van Otterloo. Kaartjes à €12,50 (kinderen en Vrienden van De Phil €10,-) zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar gasten@dpho.nl en indien beschikbaar aan de deur. Kaartjes zijn inclusief één consumptie. Het concert vindt plaats in Benevia Muziekcentrum, Spirea 7 te Dordrecht. Aanvang 20.00.
 
Als geen ander drukte Rogier van Otterloo zijn stempel op de Nederlandse lichte muziek. Hij was zeer succesvol en getalenteerd, zowel als componist, arrangeur en orkestleider van het Metropool Orkest. Met fenomenale muzikaliteit wist hij jazz en klassiek te combineren tot iets geheel eigens. Op deze avond hoort u een selectie van zijn werk. Uiteraard komt er filmmuziek langs; Van Otterloo schreef muziek voor vele films, waaronder Keetje Tippel, Turks Fruit en uiteraard Soldaat van Oranje. Daarnaast speelt het orkest onder meer ‘On the Move’, van één van Van Otterloo’s solo LP’s.

Het muzikale bloed stroomt waar het niet gaan kan en dat bewijst de familie Van Otterloo als geen ander. Naast muziek van Rogier van Otterloo zal er ook muziek van diens zoon Thijs van Otterloo worden gespeeld. Thijs van Otterloo, die naast professioneel saxofonist en solist op deze avond, ook veelgevraagd componist en arrangeur is, schreef onder meer La Parisienne en Miles Away. Om de cirkel compleet te maken, speelt het orkest muziek van Wim van Otterloo, vader van Rogier. Drie generaties componisten op één avond.


Links