Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

30 Juni | Museumtuin Concert

 
26 mei 2019
Dordrechts Philharmonisch Orkest speelt samen met Young Talent Orchestra
Ook dit jaar zal het Dordrechts Philharmonisch Orkest het seizoen afsluiten in de tuin van het Dordrechts Museum. Dit jaar zal PhilYoung het voorprogramma verzorgen waarna het Young Talent Orchestra het eerste deel zal verzorgen, waarna het Dordrechts Philharmonisch Orkest het zal concert afsluiten.

Het Codarts Rotterdams Conservatorium en het Hellendaal Muziek Instituut hebben samen het initiatief genomen tot de oprichting van het Young Talent Orchestra. In dit symfonie orkest dat onder leiding staat van dirigent Mikhail Zemtsov spelen talentvolle jonge muzikanten samen. Het orkest heeft de afgelopen jaren diverse succesvolle concerten verzorgd tijdens ondermeer Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam, het Europees Jeugd Festival in Neerpelt, Belgie en recent in Hoeven en Sint-Oedenrode. Het orkest behaalde tijdens het nationaal concours voor jeugdorkesten in 2018 een eervolle 2e plaats in de hoogste divisie. 

Op het Programma van het YTO staan ondermeer de Rhapsodie on Theme by Paganini van Rachmaninoc (soloist Radu Ratering, piano) en delen uit de 5e symfonie van Tchaikovski.

Het Dordrechts Philharmonisch Orkest zal onder leiding van haar dirigent Jan-Gerrit Adema ondermeer Soleriana van Carlos Surinach ten gehore brengen. Hiernaast zal ook Vivian Giesbertz haar opwachting maken als soliste op viool tijdens Theme from Schindler's List.

Aanvang: 14:10 uur
Lokatie: Museumstraat Dordrecht