Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

31 December 2017, Oudejaarsconcert in Kunstmin

 
31 december 2017
Kunstmin, 1200 - 1500 u
Op zondag 31 december om 12.00 's middags staat het Dordrechts Philharmonisch Orkest weer op de planken van de mooiste schouwburg van Holland; Kunstmin! Het Dordrechts Philharmonisch Orkest verwelkomt u graag tijdens haar Oudejaarsconcert; vol met talent! Kaartjes (a €12,50, kinderen €10,-) zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl , aan de kassa van het Energiehuis of op dinsdag- en donderdagavond in Benevia Muziekcentrum. Vanuit alle gelederen van De Phil komen solisten die zullen doen verrassen, verbazen en verwonderen.


Phil Good opent de middag met een gevarieerd programma, zoals u van hen gewend bent. Ron van Dijk speelt Fantasy in Blue op bugel. De bugel is familie van de trompet, maar klinkt een stuk warmer, zachter en ronder. Dat komt door de ruime bochten in de ventielen. Een instrument om bij weg te dromen en deze middag bespeeld door bestuurslid en muzikant Ron van Dijk.

Ook Nico de Bakker soleert bij Phil Good. Hij speelt een klein concertino in onvervalste barokstijl, genaamd Don't Mock Baroque. Een humoristisch werk, waar de saxofoon alle kans heeft om te stralen. Lichte en verende muziek, waarbij het haast onmogelijk is om niet mee te deinen.
 

Naomi van Valen is een van de solisten van het Grootorkest. Zij zal een prachtig werk van Astor Piazzolla ten gehore brengen: Chiquilin de Bachin. Het stuk is speciaal voor dit concert gearrangeerd door dirigent Jan Gerrit Adema. Daarnaast is er het duo Sjoerd Heuseveldt en Tim den Haan. Samen staan ze garant voor een huzarenstukje op de xylofoon. Deze virtuoze, jonge slagwerkers spelen, wederom begeleid door het grootorkest, Liszteria. Dit is een stuk waarin een aantal klassieke werken van onder andere Frans Liszt en Johannes Brahms in een geestig en speels jasje worden gestoken. Spektakel gegarandeerd! De laatste soliste vanuit het grootorkest is Lisa Korevaar. Ze speelt The Green Hill, een fantasie voor de euphonium, gebaseerd op Keltische muziek. Het stuk, geschreven door Bert Appermont, staat bol van de lyrische melodieën, snelle loopjes en kleurrijke tutti's. Alle facetten van de euphonium komen aan bod in dit werk; meeslepend, warm en virtuoos. Een waar feest om te spelen en om naar te luisteren.
 

Ook vanuit de jeugd Phil Young zijn er een heel aantal solisten. Jisk van der Veen neemt u mee in een ware jazzklassieker; Harlem Nocturne. Dit werk werd in 1939 geschreven Earle Hagen en Dick Rogers. Al vele talenten schitterden met deze muziek, denk aan Toots Thielemans, Quincy Jones en Ray Anthony. Nu is het de beurt aan Phil's eigen, jonge jazzheld; Jisk, begeleidt door Phil Young.

Ook Noortje van der Linden en Leanne Abspoel soleren. Zij zullen u ontroeren met Gabriels Oboe. Dit stuk, een prachtig werk voor de hobo, werd geschreven door Maestro Ennio Morricone en was het thema van de film ˜The Mission". Een bijzonder talent tijdens Phil's OJC 2017 is Bregtje Adema. Begeleid door Phil Young zal zij ongetwijfeld de sterren van de hemel gaan zingen. Deze middag is ze onder meer te horen tijdens Selections from Moana, uit de gelijknamige Disneyfilm.

 
Als u dacht dat na het slotakkoord het feest is afgelopen, heeft u het mis. Na afloop van het concert verwelkomt Phil's Bigband onder leiding van haar immer flamboyante dirigent Jacob Bedaux u graag in de foyer. Net als alle gelederen van de Phil zijn ook hier een heleboel talenten te vinden. Als solisten onder meer Wolter Hummel op trompet, Erno Brouwer op trombone, Paul Stoop op piano, Ben Coenraads op tenorsax, Jan Smaal op baritonsax, Sander Stolk op drums en Elsbeth Runtuwailan als zangeres. Groovy, swingend en uitdagend, dat is Phil's Bigband.

Adres

E-mail
Adres
Sint Jorisweg 76
 
3311PL Dordrecht

Locatie

Links

Reacties