Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

De Gelaarsde Kat; een concert voor de hele familie

 
19 mei 2019
Sprookjesachtige middag door het Dordrechts Philharmonisch Orkest in samenwerking met Benjamin Murck
Op zondag 19 mei speelt het Dordrechts Philharmonisch Orkest onder leiding van haar dirigent Jan Gerrit Adema een concert speciaal voor de hele familie. Het concert vindt plaats in het BeneVia Muziekcentrum en start om 15.00. Kaarten à €10,- inclusief consumptie zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar gasten@dpho.nl. Een toegangskaartje voor kinderen onder de 12 jaar is slechts €5,-.

Centraal tijdens dit familieconcert staat het verhaal van de Gelaarsde Kat. Dit sprookje vertelt over een eenvoudige molenaarszoon die, met hulp van een listige kat, uiteindelijk de hand van een heuse prinses veroverde. Hoe die avonturen precies in elkaar zitten, wordt deze middag vertelt door Benjamin Murck. Benjamin is onder meer bekend van de populaire jeugdserie Spangas, maar doet daarnaast vele andere projecten als acteur, presentator en zanger. Na al een paar keer bijzondere concerten te hebben gedaan met Phil Young en Phil Kidzz, de jeugdafdelingen van Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest, is Benjamin dit keer speciale gast bij het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Het verhaal van de Gelaarsde Kat wordt live begeleid door muziek van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, onderdeel van Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest, in een werk wat componist Franco Cesarini speciaal schreef bij het gelijknamige sprookje. Uiteraard zullen deze middag nog meer werken op de lessenaar staan. Zo speelt het orkest onder meer de South Rampert Street Parade. Een swingende uitdaging voor het orkest, waar het publiek onmogelijk stil kan blijven zitten.