Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

De Phil Straalt!

 
19 november 2018
Het Oudejaarsconcert 2018
Een afwisselend muzikaal programma waarin alle gelederen van het Dordrechts Philharmonisch Orkest zullen stralen; dat is wat u kunt verwachten op het jaarlijkse Oudejaarsconcert. Al bij binnenkomst wordt u verwelkomd door het nieuwste orkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest: Phil Spaβ. Onder leiding van kapelmeester Ronald Limpens zal deze rasechte egerländerkapel vanaf 11 uur in het theatercafé spelen.

Onontbeerlijk tijdens een jaarwisseling zijn natuurlijk de Weense klassiekers. Het Grootorkest speelt onder leiding van haar dirigent Jan Gerrit Adema een aantal feestelijke walsen en galoppes. Strauss is wat de klok slaat! Naast Oostenrijk doet het orkest ook Russische componisten aan. Alexander Borodin schreef een werk over centraal Azië; In the Steppes of Central Asia. Tot slot speelt het orkest drie delen uit de suite ‘Valencian Widow’, van de Armeense componist Aram Khatchaturian. Het eerste deel, een introductie vol vuur en Spaanse passie, het virtuoze en meeslepende intermezzo en de wilde, spectaculaire Dance staan voor dit concert op de lessenaar. Een wereldreis aan muziek dus, waarin het Grootorkest straalt.

Zoals ieder jaar zal ook de jeugd van het Dordrechts Philharmonisch Orkest schitteren. Phil Kidzz en Phil Young zijn zowel de trots als de toekomst van de vereniging en dat zullen zij laten horen ook. Beide orkesten staan onder leiding van dirigente Lisette Harms. Natuurlijk zal ook Phil Good, onder leiding van Karel van Dee, van de partij zijn. Na afloop van het concert gaan de festiviteiten nog even door in het sfeervolle theatercafé van Schouwburg Kunstmin. Phil’s BigBand zal daar onder leiding van haar nieuwe dirigent Dennis te Woerd en met medewerking van haar eveneens nieuwe zangeres Theresia Kranendonk een swingend programma verzorgen.


Links