Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

Dordtse Phil is een erelid rijker

 
10 april 2019 t/m 10 mei 2019
Arie Kransse erelid bij afscheid als penningmeester
Sinds dinsdag 9 april heeft vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest er een erelid bij. Vertrekkend bestuurslid en tevens penningmeester Arie Kransse ontving het predicaat ‘erelid’ tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering.


In 2006 werd Arie lid van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest. In eerste instantie niet om muziek te maken, maar als bestuurslid, waar hij de functie van penningmeester bekleedde. Het vermoeden bestond toentertijd dat de Dordtse vereniging op termijn haar eigen verenigingsgebouw, het Benevia Muziekcentrum, niet meer kon betalen. Arie nam de uitdaging aan om financieel orde op zaken te stellen en deed dat met verve. Hij zette de administratie en verslaglegging opnieuw op en maakte de bedrijfsvoering van de vereniging inzichtelijk en controleerbaar.

Misschien wel zijn grootste prestatie was het budgetneutraal maken van de activiteiten en concerten. Dat leek pijnlijk, omdat het direct het muzikale plezier aanging. Toch bleek het te kunnen: muzikaal én financieel gezond – als je maar vooruitdenkt. Arie streeft er zo altijd naar alle belangen met elkaar te verenigen.

Met zijn dertien jaar aan bestuursinspanningen is de vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest zeer aanzienlijke bedragen opgeschoten en heeft het een veel betere bedrijfsvoering. Inmiddels is de vereniging zo gezond dat het reëel uitzicht heeft op uiteindelijk gehele aflossing van de hypotheek –een prestatie van formaat.
 

Een echte Phileriaan dus, met de liefde, vriendschap en saamhorigheid die daarbij horen. Arie zal na zijn vertrek als penningmeester en bestuurslid actief blijven in de vereniging, hij blijft namelijk spelend lid op zijn saxofoon in Phil Good.

Reacties