Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Vrienden
Lid worden
Uw profiel
Contact
Voor leden
 
 

Jos den Boer nieuwe dirigent van PhilGood

 
31 januari 2019
Op de bok per 19 februari
Jos den Boer, 1961 - Oud-Beijerland, is door het bestuur van het Dordrechts Philharmonisch Orkest benoemd als nieuwe dirigent van PhilGood. Jos is na Piet de Kievit en Karel van Dee de derde dirigent van het orkest, dat dit jaar precies 10 jaar bestaat.

Jos begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke muziek vereniging “de Bazuin” waar hij les kreeg van Alex Zwijgers en Martin van de Merwe. Na het behalen van zijn VWO diploma studeerde Jos aan het Rotterdams Conservatorium bij Pieter Gouderjaan (hoorn) en Jaap Koops (directie). Hij behaalde daar de diploma’s docerend musicus hoorn; uitvoerend musicus hoorn en Ha-Fa directie.

In 1982 werd Jos aangesteld als hoornist bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Na de reorganisatie binnen de militaire muziek in Nederland, werd hij in 2006 aangesteld als hoornist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen. Daarnaast speelt hij in het Belgische orkest Il Novecento en remplaceert hij als hoornist bij diverse symfonieorkesten. Tevens is Jos werkzaam als dirigent en docent. Momenteel is Jos, naast PhilGood, dirigent bij Bfo Da Capo in Heinenoord. Als docent is en was hij verbonden aan diverse muziekscholen en muziekverenigingen. Ook fungeert hij regelmatig als jurylid bij solistenconcoursen. Sinds 1996 is hij examinator/gecommitteerde voor landelijke muziekexamens bij muziekscholen en andere muziekopleidingen.

Als dirigent van PhilGood heeft Jos de taak om het orkest, dat in de afgelopen 10 jaar is uitgegroeid tot een volwaardig harmonie orkest van meer dan 60 leden, muzikaal verder te laten groeien. Wij wensen Jos veel succes.