Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Vrienden
Lid worden
Uw profiel
Contact
Voor leden
 
 

Phil Young genomineerd voor KNMO Award

 
23 mei 2018 t/m 2 juli 2018
Phil Young, één van de jeugdorkesten van het Dordrechts Philharmonisch Orkest is genomineerd voor de KNMO Award. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Muziekbond. Het orkest werd genomineerd voor het virtuele uitwisselingsconcert met het Varna State Opera dat zij op 9 mei 2018 speelden.

Phil Young werd genomineerd voor het concert Phil Young meets Varna. Tijdens dit concert werd er virtueel uitgewisseld; in Varna, Bulgarije, werd het concert van Phil Young op beeld vertoond, terwijl in Dordrecht de beelden uit Varna werden getoond. Door deze innovatieve manier van werken vervagen de muzikale grenzen.

De avond ving aan met de videoregistratie vanuit Bulgarije, waar werken van Rachmaninov en Beethoven gespeeld werden. Na de pauze speelde Phil Young een zeer gevarieerd programma. Ze speelden meerdere swingstukken, muziek uit de Disneyfilm Vaiana, een klankwerk in bluesstijl, een flashback van nummers uit de eighties, Spain van Chick Corea en Despacito. Een staande ovatie en een bos bloemen voor dirigente Lisette Holster-Harms deed deze avond eindigen.

De datum voor het concert werd niet zomaar gekozen. Op 9 mei is het de Dag van Europa. De stedenband tussen Dordrecht en Varna is een mooi voorbeeld van Europese samenwerking.

Ieder jaar reikt de KNMO de award uit aan een amateurmuziekgezelschap die een bijzonder project heeft gerealiseerd. Creativiteit en vernieuwing zijn belangrijke criteria voor deze award. Het concert van Phil Young was één van de 25 inzendingen en dingt nu, samen met 10 andere projecten, mee naar de award.
PDF document
PDF document 42,76 KB
23 mei 2018 18:25

Reacties