Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

Voorjaarsconcert: John Williams. [2]

 
Solodebuut Vivan Giesbertz ontroert publiek
In een uitverkocht Benevia Muziekcentrum speelde het Dordrechts Philharmonisch Orkest haar voorjaarconcert met als thema ‘John Williams’. Onder leiding van haar dirigent Jan Gerrit Adema betoverde het orkest het aanwezige publiek met een gevarieerd programma.

Speciale gastsoliste deze avond was violiste Vivian Giesbertz. Zij maakte deze avond haar debuut met orkest in het Romance uit het vioolconcert van Johan Svendsen. De pas 16-jarige Vivian speelde naast het Romance ook het thema uit Schindler’s List. Vivan werd geroemd om haar muzikaliteit; ze wist het beladen Schindler’s List op een prachtige, doorleefde manier te vertolken en dat leverde haar geheel terecht een staande ovatie van het publiek op.

Naast deze werken stonden er uiteraard een flink aantal werken van de hand van filmcomponist John Williams op het programma. Het orkest speelde onder meer ‘Close Encounters of the Third Kind’. De dissonante opening van dit werk zorgde voor een bijzondere opening na de pauze. Na een vervreemdende opening bouwt het werk naar een climax, die het zien van een UFO verbeeldt. Naast dit werk werd er ook muziek uit meer bekendere films als Harry Potter en Seven Years in Tibet gespeeld. De avond eindigde met een spectaculaire uitvoering van een aantal delen uit Star Wars.

De Dordtse vereniging bloeit overigens aan alle kanten. Op de overvolle agenda is er voor ieders muzieksmaak iets te vinden. Zo viert Phil Good op zaterdagavond 6 april haar jubileumconcert en zijn er op diezelfde 6 april twee concerten voor de allerkleinste muziekliefhebbers; het Ukkepukconcert door de jeugdorkesten.

Trefwoorden