Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

Vriendschapsconcert Stedenband Dordrecht-Varna

 
30 april 2018 t/m 30 mei 2018
Philyoung speelt virtueel samen met het Opera Orkest & Koor uit Varna Bulgarije
Op woensdag 9 mei a.s. vindt het Vriendschapsconcert van de Stedenband Dordrecht-Varna plaats. Het betreft een bijzonder concert: om 19:00 uur gaat het zowel in Muziek Centrum Benevia te Dordrecht alsook in de Varna State Opera in Varna, Bulgarije van start! Het concert bestaat op beide locaties uit twee delen: een videoregistratie van het optreden uit de andere stad en een live optreden van het eigen orkest. In Dordrecht wordt eerst gekeken naar een uitvoering van het Varna State Opera Orkest en Koor en vervolgens naar een liveoptreden van PhilYoung, het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest (DPHO). In Varna kijkt men eerst naar een video van laatstgenoemde, waarna de toeschouwers live van de uitvoering van het Opera Orkest en Koor kunnen genieten.

 

De datum van het concert is niet zomaar gekozen: 9 mei is de Dag van Europa, de dag waarop – dit jaar 68 jaar geleden – de Schuman Verklaring werd voorgedragen en de eerste stap werd gezet richting verdergaande Europese samenwerking. Met het concert vieren we de Europese samenwerking tussen Dordrecht en Varna via de Stedenband en staan we kort stil bij het belang van deze en andere vormen van Europese samenwerking. De heer Rumen Alexandrov, de Bulgaarse ambassadeur in Nederland, die ook in persoon bij het concert in Dordrecht aanwezig zal zijn (ov), zal hier vanuit de rol van Bulgarije als tijdelijke voorzitter van Europa (tot 1 juli 2018) nader op ingaan in een korte videoboodschap, die zowel in Dordrecht als in Varna zal worden uitgezonden.

 

Naast een videoboodschap van dhr. Rumen Alexandrov, zijn er ook video-bijdragen van dhr. Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht en dhr. Ivan Nikolaev Portnih, burgemeester van Varna. Daarnaast is om een bijdrage gevraagd van Mw. Bea ten Tusscher, Nederlands ambassadeur in Bulgarije.

 

Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met PhilYoung, jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, RTV Dordrecht, de Gemeente Dordrecht, de Gemeente Varna, Varna State Opera en het Varna State Opera Orkest en Koor. Kaartjes voor het concert kosten € 12,50 inclusief consumptie en kunnen online en op de avond zelf aan de zaal gekocht worden. Meer informatie en link naar online kaartverkoop: www.dordrechtvarna.nl.


Locatie