Welkom
Nieuws
Over ons
Philgebouw
Sponsoren
Lid worden
Uw profiel
Vrienden
Contact
Voor leden
 
 

Laatst toegevoegde artikelen

 
Sortering

DPhO Museumtuinconcert '20

Afbeelding van DPhO Museumtuinconcert '20
DPhO, PhilGood en PhilYoung treden weer voor u op
Na een onwerkelijke periode waarin we elkaar hebben moeten missen, zijn we inmiddels gelukkig weer aan het repeteren. Op 20 september hopen we de eerste resultaten hiervan ten tonele te brengen en wel tijdens het Museumtuinconcert. We zijn verheugd dat we met zo veel onderdelen van onze vereniging

DPhO speelt tijdens Windkracht III concert op 28 oktober

Afbeelding van DPhO speelt tijdens Windkracht III concert op 28 oktober
GrootOrkest speelt samen met Pieter Aafjes uit Culemborg en Prinses Juliana uit Klaaswaal
Op 28 oktober zal het Grootorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest spelen tijdens WindKracht III in het PJ Muziekcentrum in Klaaswaal. Naast het DPhO zullen de Koninkilijke Harmonie "Pieter Aafjes" en gastheer Chr Muziekvereniging "Prinses Juliana" uit Klaaswaal op een avond hoogstaande en afwisselende muziek.

3 December: Concours DPHO Grootorkest. De Jury komt naar

Afbeelding van 3 December: Concours DPHO Grootorkest. De Jury komt naar ons toe dit jaar!
De Jury komt naar ons toe dit jaar! Wij mogen meedoen aan een proef waarbij de jury naar ons toekomt. Het concours zal gewoon in ons BMC plaatsvinden
Het is alweer 5 jaar geleden dat we met het grootorkest van de Phil op concours in Veldhoven zijn geweest. We hebben toen met zijn allen een hele mooie prestatie neergezet die werd beloond met meer dan 85 punten.

Voorjaarsconcert DPhO: John Williams

Afbeelding van Voorjaarsconcert DPhO: John Williams
Met muziek uit de films StarWars, Harry Potter, Seven Years in Tibet
Hij is één van de meest bekende filmcomponisten van de afgelopen eeuw en schreef muziek voor kaskrakers als Harry Potter, Star Wars, E.T., Superman en ga zo maar door. Het Grootorkest van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest speelt tijdens haar voorjaarsconcert op 30 maart een

9 November | 20:00 uur | DPhO ontmoet het Young Trombone

Afbeelding van 9 November | 20:00 uur | DPhO ontmoet het Young Trombone Collective
DPhO speelt de legendarische 3e Symphony 'De Tragische' van Barnes
Op zaterdag 9 november ontmoet het Dordrechts Philharmonisch Orkest onder leiding van haar dirigent Jan-Gerrit Adema een wel heel bijzonder ensemble; het Young Trombone Collective. Het concert vindt plaats in het Benevia Muziek Centrum, de thuisbasis van het DPhO. Het concert vangt aan om 20.00 uur

11 april | 20:00u | DphO ontmoet Sophia's Vereeniging

Afbeelding van 11 april | 20:00u | DphO ontmoet Sophia's Vereeniging
Try-out voor Europees Kampioenschap
Op 11 april zal het Dordrechts Philharmonisch Orkest samen met Sophia's Vereeniging uit Loon op Zand een bijzonder concert verzorgen.

20 november: DPhO ontmoet Pieter Aafjes

Afbeelding van 20 november: DPhO ontmoet Pieter Aafjes
14:00 uur - Try-out van De Phil voor het concours
Het Dordrechts Philharmonisch Orkest en de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes zijn twee orkesten die al jaren tot de top van de amateur muziek in Nederland behoren. Beide verenigingen zullen voor het eerst samen spelen en u deze middag verrassen met muziek van uitzonderlijk hoog niveau.

Voorjaarsconcert DPhO met Orchest Vereeniging

Afbeelding van Voorjaarsconcert DPhO met Orchest Vereeniging
Benevia muziekcentrum 20.00

Vriendschapsconcert Stedenband Dordrecht-Varna

Afbeelding van Vriendschapsconcert Stedenband Dordrecht-Varna
Philyoung speelt virtueel samen met het Opera Orkest & Koor uit Varna Bulgarije
Op woensdag 9 mei a.s. vindt het Vriendschapsconcert van de Stedenband Dordrecht-Varna plaats. Het betreft een bijzonder concert: om 19:00 uur gaat het zowel in Muziek Centrum Benevia te Dordrecht alsook in de Varna State Opera in Varna, Bulgarije van start! Het concert bestaat op beide locaties uit twee delen: een videoregistratie van het optreden uit de andere stad en een live optreden van het eigen orkest.

Uniek Concert door Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Afbeelding van Uniek Concert door Orkest van de Koninklijke Luchtmacht
Kom ook naar het Benevia Muziekcentrum op 11 november om 20 uur!
Op zaterdag 11 november a.s. is de Koninklijke Luchtmachtkapel te gast bij het Dordrechts Philharmonisch Orkest!
Het orkest, wat bekend staat om haar bijzondere thema's, lichtshows en solisten, heeft dit keer het thema 'Spanish Eyes' gekozen.

Agenda 2e helft 2018

Afbeelding van Agenda 2e helft 2018
Overzicht van de muzikale activiteiten
Ook in het 2e halfjaar van 2018 organiseert het DPhO weer een aantal bijzondere concerten. Zo zal PhilYoung voor het eerst haar Sinterklaasconcert organiseren, zal Phil Spass voor het eerst haar opwachting maken in Leiden en speelt het Grootorkest samen met DSS Aarlanderveen en Orpeus Tilburg.

Voorjaarsconcert: John Williams. [2]

Afbeelding van Voorjaarsconcert: John Williams. [2]
Solodebuut Vivan Giesbertz ontroert publiek
In een uitverkocht Benevia Muziekcentrum speelde het Dordrechts Philharmonisch Orkest haar voorjaarconcert met als thema ‘John Williams’. Onder leiding van haar dirigent Jan Gerrit Adema betoverde het orkest het aanwezige publiek met een gevarieerd programma.

Pieter zoekt collega fagottist

Afbeelding van Pieter zoekt collega fagottist
De Phil zoekt een 2e fagottist voor het Groot Orkest
Wil jij onze fagottist Pieter komen helpen? Het grootorkest van het DPhO zoekt dringend een 2e fagottist. Wij zoeken een enthousiaste muzikant met C niveau die het leuk vindt om zijn muzikale grenzen op te zoeken in ons orkest dat streeft naar muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau.

30 oktober: Festival Knegsel

Afbeelding van 30 oktober: Festival Knegsel
In aanloop naar het concours van 3 december heeft het Grootorkest een aantal tryouts. Eén ervan is in Knegsel (bij Eindhoven), waar beoordeeld wordt!
Op 30 oktober zullen we deelnemen aan een preconcours festival in Multifucntioneel Centrum “De Leenhoef” in Knegsel. Tijdens dit festival zullen naast de Phil nog een 7-tal muziek verenigingen aan jurylid Maurice Hamers hun muzikale beentje voorzetten.

Trompettisten gezocht

Afbeelding van Trompettisten gezocht
De Phil zoekt trompettisten voor het Groot Orkest
Ter aanvulling van de trompet sectie van het Grootorkest is het DPhO dringend op zoek naar trompettisten. Wij zoeken enthousiaste muzikanten met minimaal B/C niveau die het leuk vinden om hun muzikale grenzen op te zoeken in een orkest dat streeft naar muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau.

Vacature: Grootorkest zoekt Solo/1e Dwarsfluitist(e)

Afbeelding van Vacature: Grootorkest zoekt Solo/1e Dwarsfluitist(e)
Het Grootorkest van het DPhO zoekt een enthousiaste dwarsfluitist(e) om het orkest te komen versterken
Per direct is het DPhO voor het Grootorkest op zoek naar een Solo/1e dwarsfluitist(e) om het orkest te versterken. Heb je minimaal C-nivo en lijkt het je leuk om in een orkest van op hoog niveau muziek te maken? Neem dan nu contact met ons op en stuur een email naar muziek@dpho.nl

PhilSpass! Een nieuw orkest bij de Phil!

Standaard afbeelding voor artikelen
Hou je van egerlander muziek? Neem dan contact op via philspass@dpho.nl
Op 19 februari is PhilSpass! van start gegaan. PhilSpass! is een nieuw orkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest en richt zich op het spelen van Egerlander muziek. Het orkest repeteert 1 keer per 2 weken op maandag avond in het Benevia Muziek Centrum.