Home / Nieuws / Creatieve huldiging jubilarissen

Creatieve huldiging jubilarissen

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen, weten we bij het Dordrechts Philharmonisch. Zo ook als het aankomt op het huldigen van leden die al een lange staat van dienst hebben. De jaarlijkse traditie schrijft voor dat jubilerende leden in januari in het zonnetje worden gezet. Omdat dat dat nu niet mogelijk is voor een volle zaal publiek of met de hele vereniging bij elkaar, is gekozen voor een heuse drive-through. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 22 januari.

Gouden jubileums
Marijke van der Klei is één van de jubilarissen. Zij viert maar liefst vijftig jaar lidmaatschap. Ooit was ze lid van het majorettekorps, maar inmiddels speelt ze al jaren altsaxofoon. Dat ze inmiddels flinke wortels heeft in de vereniging, mag gesteld worden. Ze ontmoette haar grote liefde bij de Phil, speelt al jaren in het Dordrechts Philharmonisch Orkest en er is geen Phileriaan (zoals leden van de vereniging ook wel genoemd worden) voor wie ze geen graag geziene gast is. Ook voor haar man Ben van der Klei en zoon Sander van der Klei worden de slingers opgehangen; zij vieren respectievelijke veertig en vijfentwintig jaar lidmaatschap.

Dat vijftig jaar een hele lange tijd is om lid te zijn van een vereniging, kan ook trompettist Wolter Hummel bevestigen. Deze duizendpoot is een graag geziene gast in meerdere orkesten van de Phil. Zo kun je hem in lederhosen spotten tijdens een concert van Phil Spaβ, de egerländerkapel die de vereniging rijk is, maar weet hij ook menigeen te trakteren op een swingende solo tijdens een optreden van Phil’s Bigband. Tevens was hij jarenlang solotrompettist bij het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Ook Liesbeth Middelkoop, Esther Schenk en Inge van der Veer zijn veertig jaar lid. Nicole Huijgen en Marjolein Eyskoot vieren een zilveren jubileum; zij zijn vijfentwintig jaar lid. Daarnaast mag de vereniging zich rijk rekenen met een flinke lijst leden die twaalf en een half jaar lid zijn. Al deze leden worden verdeeld over de dag in het zonnetje gezet. Vanwege de geldende corona-maatregelen is het helaas niet mogelijk om als publiek langs te komen bij deze huldiging.

Mogelijkheden
In november van 2021 bewezen we al dat we de kunst van denken in mogelijkheden verstaan. Om in te kunnen spelen op de maatregelen rondom het coronavirus, schafte we een complete livestreaminstallatie aan. Publiek dat nog niet in een concertzaal kon of wilde plaatsnemen, kon de concerten die in het kader van Phil’s Muziekfestival werden gegeven, vanuit huis meebeleven. Ook nu publiek nog niet ontvangen kan worden in concertzalen, kan de Phil concerten geven, doordat de orkesten van de Phil regelrecht de huiskamers van muziekliefhebbers belanden door middel van deze livestream.

Top