Home / Nieuws / Hoe werkt zo’n livestream nu precies?

Hoe werkt zo’n livestream nu precies?

Wanneer je een kaartje hebt gekocht voor een livestream van een concert in ons gebouw, kun je thuis op je eigen bank meegenieten. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Kaartje gekocht
Als je een kaartje heb gekocht via onze website, maak je automatisch een account aan. Een account dat je nodig hebt om de livestream te kunnen bekijken, want je moet namelijk ingelogd zijn om via onze website de livestream te kunnen bekijken. Het wachtwoord wordt niet automatisch aangemaakt en zal je zelf moeten aanmaken. Dit kun je regelen via deze pagina. Na het invullen van je e-mailadres klik je op wachtwoord vergeten.
Tip: doe dit eerder dan de livestream begint, want anders mis je straks het begin!

Wanneer je betaald had, ontving je ter bevestiging een e-mail. Deze kàn in je spamfolder terecht komen, dus check deze ook vooral. In deze e-mail staat een link naar een kaartje (een pdf) die je moet downloaden. In dit kaartje staat een link naar de livestream. Als je de link volgt, kom je op een speciale webpagina voor het betreffende concert wat je (nogmaals) beleven wilt. Wanneer je alleen zwart beeld ziet en nog geen livestream, ververs dan deze pagina vijf minuten voor aanvang van het concert. Deze instructie vind je ook terug op je livestreamkaartje. De livestream is dus ook achteraf te bekijken via diezelfde link.

Wat als het niet werkt?
Je kunt natuurlijk via je telefoon kijken, maar de livestream beleef je het beste via een computer of laptop. Heb je een vraag naar aanleiding van dit bericht of een andere vraag wat de livestream betreft? Stuur dan een e-mail naar tickets@dpho.nl.

Wist je dat…
…de livestreamapparatuur en alles wat erbij nodig is aangebracht door Wim Verboom en Huib Bervoets, twee van onze oudste leden?
…alles wat komt kijken bij de livestreams en de apparatuur in samenwerking gaat met RevoCloud?
…er ruim één kilometer aan kabels door het BeneVia Muziekcentrum loopt?
…er naast de subsidies vanuit de gemeente en verschillende fondsen ook door crowdfunding een deel van de apparatuur bekostigd is?
…de regiekamer tijdens een concert bemand wordt door onze eigen (speciaal daar voor opgeleide) leden van de vereniging, het StreamTeam (mét eigen t-shirts)?
…de beeldregie van het Oktoberfest door onze eigen slagwerker Tim den Haan werd verricht?
…er bij diezelfde livestream ook kijkers ons volgden vanuit België, Duitsland en zelfs Spanje?
…onze eigen kersverse voorzitter Sjarlot Kooi ook een camera bemande tijdens de eerste try-out?
…dit StreamTeam enorme aantrekkingskracht heeft op de jongeren van de club? Renske, Tim, William, Mick en Sander het t-shirt met trots dragen?
…ons nieuwste lid en cameravrouw Renske (trompettist) stond te high-fiven na een geslaagde eerste livestream?
…onze externe adviseurs en trainers Björn en Thijs (van RevoCloud) super tevreden waren hoe wij als Philerianen dit initiatief met een geslaagde try-out hebben gefikst?

foto: Marcel van Dijk
foto: Marcel van Dijk
foto: Peter Paul Berden
Top