Home / Nieuws / Maak kennis met dirigent Rens van Leeuwen tijdens ons Open Huis

Maak kennis met dirigent Rens van Leeuwen tijdens ons Open Huis

Op zaterdag 4 juni openen we de deuren van ons muziekcentrum om u en jou te ontmoeten. We kijken er enorm naar uit, want op deze dag kunnen alle muzikanten van de vereniging kennismaken met onze nieuwe dirigent Rens van Leeuwen. Rens neemt Phil Young en Phil Kidzz onder zijn hoede, maar leidt tijdens het open huis een samengesteld orkest bestaande uit muzikanten vanuit alle gelederen van de vereniging. Om 15.30 start deze open repetitie. We zijn heel blij met Rens als nieuwe dirigent en we kijken uit naar al het moois dat hij zal brengen in onze vereniging.

Het programma tijdens de open repetitie bestaat uit werken van zowel Phil Young als muziekstukken die andere orkesten op de lessenaar hebben. Het jaarthema van het Dordrechts Philharmonisch is dit jaar ‘tutti’, wat ‘samen’ betekent. Het hele jaar ligt er bijzondere nadruk op de verbinding tussen verschillende orkesten die de verenigingg rijk is en deze repetitie is voor de muzikanten een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen muziek te maken. Ook voor het publiek is dit een bijzondere gelegenheid; neem een kijkje in de keuken tijdens een repetitie en ervaar hoe een muziekstuk onder leiding van de dirigent tot leven komt.

Naast deze open repetitie in ons muziekcentrum, is er ook een afvaardiging in de stad te vinden. Phil Spaβ is vanaf 12.45 te vinden op het Scheffersplein. Zowel het open huis als het optreden van Phil Spaβ in het kader van het nieuwe festival Cultuur op de Hoek.

Top