Home / Muziekcentrum

Muziekcentrum

Het Fidus Muziekcentrum: het (t)huis van de Phil. Vanaf 1954 werd in een eigen monumentaal pand in de Grotekerksbuurt gemusiceerd, dat ook door andere muziekgezelschappen werd gebruikt.

Spirea
Grotekerksbuurt

In de jaren negentig ontstond binnen de vereniging het plan om de Grotekerksbuurt te verlaten. De gebruiksmogelijkheden en het (toekomstige) onderhoud beperkten de vereniging in steeds grotere mate. Nadat het Dordrechts Philharmonisch werd geconfronteerd met wettelijke geluidsnormen, versnelde het proces om elders te gaan huisvesten.

In 1999 is het pand in de binnenstad van Dordrecht verlaten. Omdat de nieuwbouw toen nog alleen op papier bestond, moest een tijdelijk onderkomen worden gevonden. Het DaVinci College bleek bereid een van haar ruimten aan de Patersweg beschikbaar te stellen. 

Sinds eind 2001 heeft het Dordrechts Philharmonisch weer een fraai eigen gebouw (het Fidus Muziekcentrum) aan de Spirea 7 te Dordrecht. Op 18 januari 2001 is de eerste paal geslagen door de erevoorzitter de heer Th.M. Holster (†). Het gebouw is officieel in gebruik genomen door de burgemeester van Dordrecht, de heer R.J.G. Bandell op 9 november 2001.

Top