Home / Orkesten

Orkesten

Het Dordrechts Philharmonisch speelt in alle orkesten een zeer gevarieerd repertoire. Het Phil Kidzz orkest speelt zowel klassieke als eigentijdse muziek, waarbij de moeilijkheidsgraad van de muziek is afgestemd op de jeugdige muzikant. Phil Young speelt vooral muziekstukken, die in de eerste plaats bij de jeugd (maar ook bij volwassenen) goed in het gehoor liggen. Daarbij moet worden gedacht aan pop-, jazz-, en rockmuziek.
Het sterk dynamische karakter van jazz en swing komt bij Phil’s Bigband tot uiting en bij Phil Good wordt populaire harmonie muziek gespeeld. De nieuwste telg van de vereniging, onze Egerländerkapel Phil Spaß brengt vooral, de naam zegt het al, folkloristische muziek en bekende (feest)muziek. Het vlaggenschip van de vereniging is het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Dit orkest behoort tot de hoogste muziekafdeling van Nederland, de 1e divisie. Zij speelt in feite alle muziek, die voor een harmonieorkest is geschreven of bewerkt.

Alle orkesten treden regelmatig op voor publiek. Vanzelfsprekend in Dordrecht, maar dikwijls ook in andere delen van Nederland en soms zelfs in het buitenland.

De Phil heeft in haar bestaan een aantal uitvoeringen verzorgd met beroemdheden en is stellig van plan dit in de toekomst te blijven doen. De agenda geeft alle informatie over de concerten. De concerten zijn openbaar en voor iedereen met een geldig plaatsbewijs toegankelijk. Een bezoek aan een concert is een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden en toekomstige leden om kennis te maken met de orkesten en om de sfeer binnen de vereniging te proeven.

Repetitietijden

  • Phil Spaß zondagavond en maandagavond om de week 20.00 – 22.00 uur
  • Phil’s Bigband maandagavond om de week 20.00 – 22.00 uur
  • Phil Good dinsdagavond 19.30 – 22.00 uur
  • Phil Young donderdagavond 18.30 – 19.45 uur
  • Phil Kidzz donderdagavond 17.45 – 18.15 uur
  • Phil Starterzz donderdagmiddag 16.45 – 17.15 uur
  • Dordrechts Philharmonisch Orkest donderdagavond 20.00 – 22.15 uur

Top