Home / Nieuws / Oudejaarsconcert grandioos succes

Oudejaarsconcert grandioos succes

Afgelopen zondag, 18 december 2022, hielden we traditioneel het Oudejaarsconcert. Dit jaar vond het concert plaats in de circustent van Wintercircus Royal, hét Dordtse circus van de familie Teuteberg.

Het concert was met recht een heuse belevenis te noemen. Met bijna 500 mensen in een schaars verwarmde circustent op de koudste dag van het jaar, speelden alle orkesten van de Dordtse Phil. Vooraf in de foyer trof het publiek Phil Spass, de Egerländerkapel die de vereniging rijk is. Dit keer waren ze voor de gelegenheid gelukkig niet in traditionele korte broek. Daarna opende Phil Good in de piste, met een swingende dirigent en enthousiast klappend publiek. Na een korte verbouwing volgden de twee jeugdorkesten samen onder leiding van Rens van Leeuwen. Bijzonder om te vermelden is dat de jeugdorkesten bij het Dordrechts Philharmonisch niet aangevuld worden met oudere muzikanten, maar geheel op eigen kracht spelen. Groot was de verrassing toen er iemand uit het publiek een cheque van 10.000 euro aanbood aan de voorzitter van de Phil, expliciet voor de jeugd, mede mogelijk gemaakt door Waltmann bedrijfshuisvesting.

Het slotstuk van het concert werd verzorgd door het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Het was een slot met hindernissen: halverwege viel de helft van de verlichting uit en vlak voor het eind viel ook het resterende licht nog uit. De muziek speelde rustig door, alsof er niets gebeurd was.

In de foyer speelde tot slot de BigBand met zangers Theresia Kranendonk nog heerlijke swingende muziek. Onder het genot van een drankje kwamen vader en zoon Teuteberg een kijkje nemen. Zij hebben enorm hard gewerkt om de tent voor het Dordrechts Philharmonisch een kleine week voor de première van het circus al zo ver klaar te hebben.

De cheque van 10.000 euro voor de jeugd werd aangeboden aan de voorzitter van de Phil, mede mogelijk gemaakt door Waltmann bedrijfshuisvesting.
Top