Home / Vereniging

Vereniging

Muziek maken en beleven

Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is een vereniging waar muziek maken en muziek beleven hoog in het vaandel staat.

Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is een vereniging waar muziek maken en muziek beleven hoog in het vaandel staat. Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is opgericht in 1925 en bestaat uit diverse orkesten. Het vlaggenschip van de vereniging is het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Dit orkest behoort tot de hoogste muziekafdeling van Nederland, de 1e divisie. Daarnaast kent de vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest twee zeer actieve jeugdorkesten; Phil Young, van waaruit regelmatig leden naar de andere orkesten doorstromen. Beginnende muzikanten leren samenspelen in Phil Kidzz. De vereniging kent ook een swingend jazzorkest onder de naam Phil’s Bigband. In 2009 is binnen de vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is Phil Good gestart,  bestaande uit muzikanten die enthousiast een gezellig orkest vormen. De jongste afdeling binnen de vereniging is Phil Spaß. Een ëgerlanderkapel die bekende muziek speelt. Leden van de vereniging treden regelmatig in verschillende samenstellingen op als gelegenheidsensemble….

Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is een vereniging waar muziek maken en muziek beleven hoog in het vaandel staat.

Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is opgericht in 1925 en bestaat uit diverse orkesten. Het vlaggenschip van de vereniging is het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Dit orkest behoort tot de hoogste muziekafdeling van Nederland, de 1e divisie. Daarnaast kent de vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest twee zeer actieve jeugdorkesten; Phil Young, van waaruit regelmatig leden naar de andere orkesten doorstromen. Beginnende muzikanten leren samenspelen in Phil Kidzz. De vereniging kent ook een swingend jazzorkest onder de naam Phil’s Bigband. In 2009 is binnen de vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is Phil Good gestart,  bestaande uit muzikanten die enthousiast een gezellig orkest vormen. De jongste afdeling binnen de vereniging is Phil Spaß. Een ëgerlanderkapel die bekende muziek speelt. Leden van de vereniging treden regelmatig in verschillende samenstellingen op als gelegenheidsensemble….

Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest is een muziekvereniging die muziek maken op het hoogst mogelijke niveau nastreeft. Daarnaast hecht de vereniging aan een actief verenigingsleven. Dit betekent dat samenzijn, vriendschap en gezelligheid een even grote plaats innemen.


Het BeneVia Muziekcentrum is de afgelopen jaren gedeeltelijk vernieuwd. Met professionele podiumverlichting geluidsapparatuur en audio visuele middelen kan het gebouw de komende jaren weer veel gasten ontvangen. Nieuwe muzikale wegen worden ingeslagen. Kortom weer veel om naar uit te kijken.

Locatie

Het Dordrechts Philharmonisch Orkest is een muziekvereniging. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Statuten regelen hoe besluiten worden genomen binnen de vereniging. De Algemene Ledenvergadering is het hoogste bestuursorgaan binnen de vereniging. Door de leden wordt een bestuur gekozen. De voorzitter wordt door de ALV in functie gekozen.

Top